vrijdag 28 februari 2014

Diner for two: visBIJTJE

Gerookte makreel met courgetteslierten en tomaatjes

28 februari 2014

Een heerlijke combi van courgette en makreel op je bord

Een makkelijk en licht gerecht voor twee personen en leuk om te maken.


Dit gerecht kwam ik tegen op Culy.nl en daarna ook in mijn kookboek van Pascale Naessens.

In Puur Genieten vind je nog meer van deze smaakvolle en gezonde gerechten en bijna alle recepten zijn gebaseerd op twee personen. Met dit recept kon ik mooi mijn fantastische dunschiller van Jamie Oliver uitproberen. Het maken van courgetteslierten was supereenvoudig en het ziet er ook mooi uit. Groene spaghetti en superhealthy. De makreelfilets kocht ik bij een vishandel. Mijn variatie is de toevoeging van basilicum olijfolie en verse basilicum. Probeer het ook eens...succes gegarandeerd!


Hoe maak je het?

Was de courgettes goed en snijd er slierten van met een speciale dunschiller. Ik gebruikte een dunschiller met kartels van Jamie Oliver.
Snijd door totdat je de zaadlijsten ziet. Deze kun je gebruiken voor in een soep of ander gerecht.
Was de citroen goed en rasp dunne sliertjes van de schil. Probeer enkel het geel te raspen, zonder het wit, want dat is bitter. Pers de citroen uit.
Giet een flinke scheut olijfolie en het sap van de citroen bij de courgettes en kruid met een beetje zout en flink wat peper. Voeg er ook de gehalveerde tomaatjes aan toe.
Snijd de makreel in plakjes en serveer op de groenten, werk af met de sliertjes citroenschil en evt. de verse basilicumblaadjes.

Lekker met verse basilicum


Wat heb je nodig?

  • 2 gerookte of gestoomde makreelfilets
  • 2 courgettes
  • 15 kleine tomaatjes
  • 1 citroen
  • Olijfolie extra vergine (basilicum)
  • Peper en zout
  • Evt. Verse basilicum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten