Bananenbrood
19 januari 2014

Een lekker en gezond recept voor bananenbrood en lukt altijd.
Dit recept kwam ik tegen op de website van Goddelijke Huisvrouw. Fijn aan dit recept is dat je weinig ingrediƫnten nodig hebt en dat er geen geraffineerde suiker aan wordt toegevoegd.
Ik maak dit lekkere brood bijna om de week en snij er plakjes van. Deze bewaar ik dan in de diepvries, zo heb ik altijd een plakje bananenbrood om mee te nemen. Het is namelijk een lekker en verantwoord tussendoortje en lekker met een beetje room- of sojaboter.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een broodblik met bakpapier.
Doe het meel met de bicarb, bakpoeder, kaneel en zout in een grote kom en meng goed. Voeg daarna de studentenhaver/notenmix toe en meng dit goed door elkaar.
Prak de bananen met bijv. een vork. Doe de geprakte bananen met de yoghurt, de geklutste eieren en de agavesiroop in een andere kom en meng goed. Roer nu snel de natte ingrediƫnten door de droge, tot je een mooi samenhangend geheel krijgt. Schep dit in de bakvorm en bak 70 minuten. Laat het brood afkoelen op een rooster en snijdt het daarna in plakjes.
Wat heb je nodig?
- 140 gram volkorenmeel
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bicarb
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 300 gram geprakte (over)rijpe bananen
- 150 ml yoghurt
- 3 eieren, geklutst
- 4 eetlepels agavesiroop
- studentenhaver / notenmix evt. aangevuld met rozijnen /
- 1 tl kaneel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten