maandag 17 februari 2014

Worteltjestaart tijdens de Paasdagen

Worteltaart

19 januari 2014
Worteltjestaart!


Een lekker en gezond worteltaartrecept en lukt altijd!


Erg leuk om te maken met Pasen. De topping van deze worteltaart is minder suikerrijk en meer verantwoord dan andere worteltaartrecepten.

Dit recept komt uit het boek de Groene Garde. Deze taart maakte ik voor mijn verjaardag, rond Pasen,  en heb ‘m daarom extra feestelijk versierd met biologische chocolade paaseitjes.

Hoe maak je het?

Rasp de wortelen en hak de walnoten grof. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine. Bewaar wat wortelslierten voor de garnering in een beetje citroenrasp, zodat ze fris van kleur blijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de boter en de suiker. Doe de eieren en het meel er al roerende bij. Voeg een beetje zout en kaneel toe.
Schep de wortels, rozijnen en walnoten erdoor.
Schep dit mengsel in een ingevette springvorm van 24 cm doorsnee en plaats de vorm in het midden van de oven voor ongeveer 60 minuten. Houd de bovenkant in de gaten, prik af en toe met een vork in de taart (als deze er bijna schoon uitkomt, is de taart klaar). Hij moet een beetje klef blijven.
Laat de taart afkoelen.
Maak ondertussen de topping. Klop de roomkaas met de room tot het zacht is. Meng de poedersuiker en het citroensap erdoor. Strijk dit mengsel met een mes op de afgekoelde taart.
Garneer met de versgeraspte wortelslierten en plaats evt. de chocolade paaseitjes erop.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram wortels
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram boter
  • 150 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 1,5 tl kaneel
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram roomkaas
  • 1 el (soja/spelt)room
  • 2 el poedersuiker
  • sap van een halve citroen
  • evt. chocolade paaseitjes ter decoratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten