Lemon-cheesecake
17 februari 2014

Frisse cheesecake met frambozen. Een verantwoord taartje zonder suiker.
Naast worteltaart is cheesecake ook een van mijn favoriete taartrecepten. Alleen is het vaak niet een 'healthy' taartje... slagroom, roomkaas, suiker.
Daarom was ik ook zo blij met dit recept uit Het Voedselzandloperkookboek. Hij was erg goed gelukt en zelfs de visite vond het lekker fris en gezond smaken :-)
Hoe maak je het?
Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de vorm in met een bakspray (ik heb 'm ingevet met een beetje boter).
Laat de cashewnoten een uurtje weken in wat water. Giet het overtollige water weg.
Meng de noten met de dadels fijn in een keukenmachine en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk het goed aan met een lepel en zet het weg in de koelkast.
Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen met een fijne rasp en zet dit apart.
Pers de citroen uit. Breng het citroensap al roerend met de agaragar kort aan de kook, totdat er een gelei ontstaat. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
Spatel tenslotte voorzichtig de ricotta door de massa, zorg dat het een geheel wordt.
Verdeel het mengsel over de vorm.
Laat de cheesecake in ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer 'm met rood fruit (ik koos voor frambozen).
Wat heb je nodig?
- 100 gr cashewnoten
- 150 gr dadels zonder pit
- 1 citroen
- 250 gr ricotta
- 250 gr mascarpone
- 2 tl agaragar
- 3 tl stevia
- Frambozen
- Springvorm 16 cm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten