donderdag 27 februari 2014

Lunchen met hummus

Roggebrood met hummus en tomaat

27 februari 2014
Hummus op je roggebrood!

Combineer deze hummus met roggebrood, sappige tomaat en je hebt een heerlijk lunchBIJTJE.



Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesampasta). Een erg lekkere dip bij groente, maar kan ook heel goed als beleg op brood of roggebrood. Op verschillende blogs kwam ik recepten tegen, maar deze hummus leek mij het lekkerst om te maken.

Het is heel simpel te maken in een keukenmachine of eventueel met een staafmixer. Dit recept is voldoende om meerder weckpotjes mee te vullen. Tip: geef deze lekkere hummus cadeau (als je 'm zelf niet op hebt gegeten)!

Hoe maak je het?

Als eerste begin je met het maken van de hummus. Volg dit recept van Uit Paulines Keuken. De zongedroogde tomaatjes die ik heb gebruikt waren niet gemarineerd in olie en komen uit een zakje. Deze heb ik, net als de knoflook, in stukjes gesneden en toegevoegd bij de andere ingrediƫnten. Op deze manier krijg je een mooie egale hummus. Zodra het klaar is besmeer je 2 plakjes roggebrood met de hummus en snij je de trostomaat in plakjes. Leg de plakjes erop en nog wat blaadjes verse basilicum naar smaak. Maak het af met een beetje peper en zout en klaar is je lunchBIJTJE!

Wat heb je nodig?

Hummus met zongedroogde tomaat
2 plakjes roggebrood (biologisch)

1 trostomaat (biologisch)
blaadjes verse basilicum (biologisch)
peper en zout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten