Matcha Latte
17 februari 2014
Matcha Latte |
Een absoluut superfood drankje van gemalen groene thee super-antioxidant. Nu kun je 'm ook zelf maken!
Dit lekker drankje heb ik voor het eerst geproefd bij Bagels & Beans en was er helemaal weg van. Dit wil ik natuurlijk ook zelf kunnen maken en ben daarom op onderzoek uitgegaan naar de ingrediƫnten. En ik moet zeggen.. dit komt toch al aardig in de buurt.
Bij de EkoPlaza kocht ik Gula Java matcha. Ik weet dat het in een keer een behoorlijke aankoop is, maar je kunt er dan ook heel lang mee, want je hebt er maar weinig van nodig. Meer informatie op deze superpoeder lees je hier.
Wil je dit lekkere drankje ook maken? Bekijk dan mijn recept.
Hoe maak je het?
Als eerste neem je een hoog theeglas (voor bijv. voor Matcha Latte). Daar doe je 2 tl Matcha Green poeder in. Vul het glas daarna met ongeveer 1/3 deel heet water (het liefst op 80 graden, als je dit kan instellen op jouw waterkoker). Roer dit goed door. Vervolgens klop je de (soja)melk op en zorg dat het warm is. Dit kan met een steamer van je espressoapparaat, maar ook met een simpele melkopschuimer.De opgeklopte melkschuim voeg je daarna toe aan je groene thee en smullen maar!
Melkschuim voor de Matcha Latte |
Wat heb je nodig?
- 2 tl Green Matcha poeder
- 100 ml heet water (op 80 graden)
- 150 ml (soja)melk
- steamer van espressoapparaat / melkopschuimer
Het apparaat voor de Matcha Latte |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten